حسابداری با هدف انعکاس موقعیت واقعی، عملکرد و سودآوری کسب و کار یا سازمان انجام می شود. حسابرسی برای تأیید صحت سوابق و اظهارات ارائه شده توسط حسابداری انجام می شود. تعیین سود و زیان یا وضعیت مالی یک سازمان برای یک دوره.

حسابرسی نوعی از حسابداری است که تجزیه و تحلیل مستقلی از فعالیت مالی یک کسب و کار ارائه می دهد. حسابرسی با ردیابی و گزارش عینی تمام فعالیت‌ها، تضمین می‌کند که شرکت از مقررات مربوطه و بهترین شیوه‌ها تبعیت می‌کند.

حسابرسان هرگز مستقیماً در سازمانی که حسابرسی می کنند درگیر نیستند. پس از بررسی سوابق مالی، آنها یک گزارش حسابرسی عمیق با جزئیات یافته های خود ایجاد می کنند.

حسابرسی می تواند خارجی یا داخلی باشد. هدف حسابرسان داخلی تعیین میزان موثر بودن فرآیندهای حسابداری جاری یک کسب و کار است. این می تواند به یک شرکت کمک کند تا برنامه ریزی مالی را با شناسایی منابع تلف شده بالقوه بهبود بخشد، خطر تقلب را کاهش دهد و از سوء مدیریت جلوگیری کند. حسابرسی خارجی شامل بررسی صورت‌های مالی رسمی شرکت و اطمینان از سلامت آنها است.

حسابرسی همچنین برای اطمینان از مطابقت سوابق حسابداری شرکت با قوانین مالیاتی ممیزی انجام می دهد. به عنوان مثال، حسابرسی داخلی تحقیقی که توسط یک شرکت آغاز شده است، می‌تواند سوءمدیریت مدیران اجرایی را آشکار کند و به کسب‌وکار اجازه دهد تا وضعیت را اصلاح کند و از مجازات‌های کیفری اجتناب کند.

تفاوت حسابداری و حسابرسی

  • حسابداری فرآیند طبقه بندی، ثبت، تفسیر و خلاصه کردن صورتهای مالی و معاملات برای تعیین وضعیت مالی واقعی یک سازمان است. حسابرسی فرآیند بررسی صورتهای مالی و سوابق یک سازمان برای یافتن مغایرتها در فرآیند ثبت معاملات و تأیید صحت سوابق است.
  • حسابداری با هدف انعکاس موقعیت واقعی، عملکرد و سودآوری کسب و کار یا سازمان انجام می شود. حسابرسی برای تأیید صحت سوابق و اظهارات ارائه شده توسط حسابداری انجام می شود.
  • هدف از حسابداری تعیین سود و زیان یا وضعیت مالی یک سازمان برای یک دوره است. در حالی که هدف از حسابرسی تعیین درستی و صحت تمام تراکنش های ثبت شده می باشد.
  • حسابداری به صورت روزانه انجام می شود، زیرا معاملات به صورت روزانه انجام می شود. در حالی که حسابرسی یک ارزیابی دوره ای است و به صورت ماهانه، سه ماهه یا سالانه انجام می شود.
  • حسابداری بر فعالیت ها و معاملات مالی جاری متمرکز است. ولی حسابرسی بر صورت های مالی گذشته تمرکز می کند.
  • دامنه حسابداری همه سوابق، معاملات و اظهارات دارای پیامدهای مالی را شامل می شود. در حالی که حسابرسی سوابق و صورت های مالی نهایی را در بر می گیرد.
  • در حسابداری بر اساس استانداردهای حاکم بر حسابداری صورت می پذیرد ولی حسابرسی تحت کنترل استانداردهای حسابرسی می باشد.

چرا به حسابداری و حسابرسی نیاز داریم؟

حسابداری به پیگیری تمام فعالیت های مالی یک کسب و کار، صرف نظر از اندازه سازمان کمک می کند. این به طور قابل اعتماد تمام جنبه های فعالیت های مالی در حال وقوع را ثبت می کند، که یک قطعه اطلاعات مهم برای مدیریت شرکت شما است.

حسابداری به شناسایی زمینه‌های کم‌عملکرد و مواردی که نیاز به اقدامات اصلاحی دارند کمک می‌کند. اطلاعات به دست آمده از حسابداری به برنامه ریزی پروژه بلند مدت کسب و کار نیز کمک می کند. موقعیت مالی کسب و کار کمک می کند تا مشخص شود که چه میزان اعتبار می تواند مجاز باشد و با چه نرخ هایی و غیره. سرمایه گذاران تصویر واضحی از ریسک و فرصتی که شرکت می تواند به آنها ارائه دهد، دریافت خواهند کرد. حفظ حساب‌ها در زمان پرداخت مالیات، ثبت اظهارنامه و مطالبه کسورات به شما کمک می‌کند.

حسابرسی ضروری است زیرا یک دید کلی بی طرفانه از تجارت ارائه می دهد. حسابرسی اغلب خطاهایی را شناسایی می کند که ممکن است در فرآیندهای تجاری وجود داشته باشد که از طریق آن صاحبان کسب و کار می توانند تغییراتی برای اصلاح آنها ایجاد کنند. شفافیت را نیز تضمین می کند.

حسابرسی خارجی به ایجاد اعتبار کسب و کار، بهبود روابط با تامین کنندگان/مشتریان و تضمین تصویر عمومی مثبت کمک می کند. فروش کسب و کار در آینده آسان می شود زیرا فرآیند حسابرسی قبلاً انجام شده است. همچنین می تواند رتبه اعتباری کسب و کار را بهبود بخشد. بنابراین توجه سرمایه گذاران و بانک ها را به خود جلب می کند.

اهمیت حسابرسی در حسابداری چیست؟

حسابداری به عنوان یک رشته گسترده است و حوزه های تخصصی بسیاری را در چارچوب خود در بر می گیرد. حسابرسی یکی از این تخصص هاست. در حالی که حسابداری با ردیابی و ثبت تراکنش های مالی سروکار دارد، حسابرسی نقش تأیید صحت حساب ها را ایفا می کند. حسابرسی از بسیاری جهات یکپارچگی کل سیستم حسابداری یک شرکت را تعیین می کند. حسابرسی صورتهای مالی به صورت سالانه مهم است حتی اگر شما یک شرکت غیرانتفاعی یا عمومی باشید. این به دقت شما اعتبار می بخشد. حتی زمانی که حسابرسی اجباری نیست، اجرای آن یک روش خوب است.

اهمیت حسابرسی به ویژه در صورت وجود خطا در حساب های شما دیده می شود. اگر حسابداری شما به روز یا منظم نبوده است، یک حسابرس می تواند کمک قابل توجهی در کشف این جزئیات داشته باشد. اگر جزئیات کشف شده حاکی از هرگونه تقلب یا تخلف باشد، خدمات حسابرسان پزشکی قانونی توصیه می شود. حتی در قلمرو ممیزی ها نیز حوزه فرعی دیگری وجود دارد که به مواردی می پردازد که در راستای فعالیت های مجرمانه قرار دارند.

حسابرسی مالی تعیین می کند که آیا صورت های مالی یک سازمان به طور دقیق نتایج عملیات مالی کسب و کار را نشان می دهد یا خیر. این اطمینان حاصل می کند که وضعیت مالی سازمان مطابق با اصول پذیرفته شده حسابداری است. حسابرسی انطباق بررسی می کند که آیا شرکت مطابق با قوانین و مقرراتی است که ممکن است بر صورت های مالی تأثیر با اهمیتی داشته باشد یا خیر.

ممیزی های مالی و انطباق اغلب بیشتر است. با این حال، آنها با هم ترکیب نمی شوند. ممیزی های اقتصادی و کارایی اندازه گیری می کنند که آیا یک کسب و کار به لحاظ اقتصادی و کارآمد منابع خود را مدیریت کرده است یا خیر. این منابع می تواند شامل پرسنل (کارکنان)، اموال، فضا و … باشد. حسابرسی همچنین علل بروز هرگونه مشکل را مشخص می کند و بررسی می کند که آیا شرکت از قوانین و مقررات در این زمینه پیروی کرده است یا خیر. حسابرسی ها باید بر اساس استانداردهای تعیین شده توسط هیئت استانداردهای حسابرسی و اطمینان انجام شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *