به عنوان یک صاحب کسب و کار، باید وضعیت مالی شرکت خود را پیگیری کنید. از ارائه یک تصویر کلی از سلامت مالی کسب و کارتان گرفته تا ساده کردن پرونده مالیاتی سالانه، حسابداری می تواند به ارائه اطلاعات مورد نیاز شما کمک کند. در حالی که برنامه های مالی می توانند برای کارهای مدیریت مالی روزانه مانند ردیابی هزینه ها مفید باشند، یک حسابدار ماهر می تواند بینش های دقیق تری ارائه دهد.

تعریف حسابداری

به طور کلی، حسابداری به فرآیند جمع آوری، تجزیه و تحلیل و گزارش داده های مالی اشاره دارد. با این حال، انواع مختلفی از حسابداری وجود دارد که هر کدام هدف خاص خود را دارند. بسیاری از حسابداران در یک زمینه مانند حسابداری یا تهیه اظهارنامه مالیاتی تخصص دارند. درک شاخه های حسابداری می تواند به تعیین اینکه کدام متخصص را برای کسب و کار خود استخدام کنید کمک کند.

این مقاله مقدمه ای بر انواع مختلف حسابداری که معمولاً توسط صاحبان مشاغل استفاده می شود ارائه می دهد و بینش هایی را در مورد اینکه کدام نوع از متخصصان را برای استخدام در شرکت خود در نظر بگیرید، به اشتراک می گذارد.

انواع مختلف حسابداری

به طور کلی، حسابداری به فرآیند جمع آوری، تجزیه و تحلیل و گزارشگری اطلاعات مالی اشاره دارد. یک شرکت ممکن است از این داده ها برای به دست آوردن بینش داخلی در مورد سلامت مالی خود استفاده کند. همچنین می‌تواند از این داده‌ها برای گزارش‌دهی به طرف‌های خارجی مانند سرمایه‌گذاران تجاری بالقوه، آژانس‌های نظارتی یا جمع‌آوران مالیات استفاده کند.

هر نوع حسابداری هدف مجزای خود را دارد. یک متخصص در یک زمینه حسابداری خاص از ابزارها و تکنیک های خاصی (مانند نرم افزار حسابداری) برای دستیابی به هدف مورد نظر خود استفاده می کند. به عنوان یک صاحب کسب و کار، می توانید کارشناسانی را با تخصص های متمایز برای دستیابی به اهداف خود استخدام کنید.

بیایید برخی از انواع حسابداری رایجی که ممکن است یک کسب و کار به آن نیاز داشته باشد را مرور کنیم.

  1. حسابداری مالی
  2. حسابداری مدیریتی
  3. حسابداری صنعتی (بهای تمام شده)
  4. حسابداری تولیدی
  5. حسابداری مالیاتی
  6. حسابرسی
  7. حسابداری دولتی
  8. حسابداری عمومی
  9. حسابداری حقوقی

1. حسابداری مالی

حسابداری مالی شامل جمع‌آوری و خلاصه کردن تراکنش‌های مالی یک کسب‌وکار و ایجاد گزارش‌هایی برای ارائه یک نمای کلی روشن از آن معاملات تجاری است. ‌

حسابداران مالی همچنین سوابق مالی ایجاد می کنند که اطلاعات ارزشمندی را در مورد سلامت مالی شرکت ارائه می دهد، مانند ترازنامه، صورت جریان نقدی و صورت سود. حسابداری مالی بر عملکرد گذشته متمرکز است نه آینده.

حسابداری مالی

صورت‌های ایجاد شده توسط حسابداران مالی برای اهداف داخلی مفید است و تصویری از عملکرد یک شرکت را در اختیار کسب‌وکارها قرار می‌دهد. بستانکاران و مقامات مالیاتی مانند خدمات درآمد داخلی (IRS) ممکن است چنین اظهاراتی را در ممیزی ها درخواست کنند.

2. حسابداری مدیریتی

روش حسابداری مدیریت توسط مشاغل برای به دست آوردن بینش بیشتر در مورد عملیات یک شرکت استفاده می شود. از آنجایی که حسابداری مدیریتی به شدت بر ارائه اطلاعات حسابداری برای استفاده داخلی متمرکز است، لازم نیست به همان دستورالعمل های دقیق حسابداری مالی پایبند باشد. در عوض، بر مواردی مانند تجزیه و تحلیل مالی، بودجه بندی و تجزیه و تحلیل هزینه تمرکز می کند.

حسابداران مدیریتی با تجزیه و تحلیل مالی گذشته و پیش‌بینی نتایج آتی، به عنوان مثال، اینکه یک شرکت چقدر می‌تواند با تغییر نرم‌افزار حسابداری هزینه‌ها را کاهش دهد، داده‌هایی را در اختیار صاحبان کسب‌وکار قرار می‌دهد که برای اتخاذ تصمیمات تجاری هوشمندانه نیاز دارند. به طور کلی، تأکید بر مدیریت استراتژیک، مدیریت ریسک یا مدیریت عملکرد است.

حسابداری مدیریتی

تکنیک هایی که معمولا توسط حسابداران مدیریت استفاده می شود شامل تحلیل حاشیه، بودجه بندی سرمایه و تحلیل محدودیت می باشد. تحلیل روند، که الگوهای مخارج تجاری را در طول زمان مشخص می کند، نیز مفید است. هدف اصلی حسابداری مدیریتی بهبود نتایج کسب و کار از طریق افزایش سود و به حداقل رساندن زیان است.

3. حسابداری بهای تمام شده

زیرمجموعه ای از حسابداری مدیریت در نظر گرفته می شود که به طور خاص بر هزینه های یک شرکت برای انجام تجارت تمرکز دارد. این به صراحت برای اهداف داخلی مورد استفاده قرار می گیرد و به تعیین چگونگی کاهش هزینه ها و افزایش حاشیه سود کمک می کند. شرکت ها ممکن است حسابداران هزینه را برای تعیین نحوه ساده سازی عملیات کلی استخدام کنند.

حسابداری بهای تمام شده به ویژه در محیط های تولیدی مفید است. مخارج مختلف، از جمله هزینه‌های ثابت و هزینه‌های متغیر، از جمله از منابعی مانند اجاره تجاری، هزینه‌های مواد و هزینه‌های نیروی کار را در نظر می‌گیرد. هدف این است که اطمینان حاصل شود که هزینه مورد نیاز برای تولید یک کالا (هزینه هر واحد) منطقی است. در غیر این صورت، صاحبان مشاغل می توانند در مورد چگونگی کاهش هزینه ها استراتژی داشته باشند.

انواع مختلفی از روش های حسابداری بهای تمام شده وجود دارد که هر کدام نقطه کانونی خاص خود را دارند. به عنوان مثال، حسابداری بهای تمام شده مبتنی بر فعالیت تمام فعالیت های مورد نیاز برای تولید کالاها یا خدمات یک شرکت را در نظر می گیرد، در حالی که حسابداری ناب بر حذف ضایعات تمرکز دارد.

حسابداری بهای تمام شده

در همین حال، حسابداری بهای تمام شده استاندارد، هزینه واقعی تولید کالاها را با کل هزینه هایی که از لحاظ نظری برای تولید آن کالاها لازم است، مقایسه می کند و حسابداری هزینه نهایی نوسانات بهای تمام شده تولید را محاسبه می کند.

4. حسابداری تولیدی

حسابداری تولیدی بینشی از بهای تمام شده کالاهای تولید شده برای محصولات شما می دهد تا بتوانید هزینه های تولید را در طول فرآیند تولید کنترل کنید.

این شما را در مواردی همچون رسیدن به تصمیمات خرید، تعیین کف قیمت، انجام تحلیل هزینه های پیچیده، تعیین مقادیر موجودی و غیره یاری می کند.

5. حسابداری مالیاتی

حسابداری مالیاتی تضمین می کند که یک تجارت، غیرانتفاعی یا فرد از قوانین و مقررات مالیاتی قابل اجرا تبعیت می کند.

هنگام کار با یک تجارت، هدف اصلی یک حسابدار مالیاتی این است که اطمینان حاصل کند که واحد تجاری به طور دقیق بدهی های مالیاتی خود را محاسبه و گزارش می کند. آماده‌سازی مالیاتی مناسب می‌تواند به شرکت کمک کند تا از اشتباهاتی در مدارک مالیاتی خود جلوگیری کند که می‌تواند منجر به دریافت ممیزی شود، فرآیندی زمان‌بر و بالقوه پرهزینه که مشاغل کوچک می‌خواهند از آن اجتناب کنند.

حسابداری دولتی

یک حسابدار مالیاتی دانش عمیقی از قوانین مالیاتی قابل اجرا دارد و می تواند به صاحبان مشاغل کمک کند تا این دستورالعمل های پیچیده را دنبال کنند. یک حسابدار مالیاتی همچنین می‌تواند از برنامه‌ریزی مالیاتی آینده پشتیبانی کند و راه‌هایی برای جلوگیری از بار مالیاتی غیرضروری بیابد.

به عنوان مثال، اگر یک صاحب کسب و کار تمام هزینه های ممکن را مطالبه نکند، مالیات بیشتری از میزان مورد نیاز پرداخت می کند. ادعای کسر اضافی می تواند سود کلی شرکت را کاهش دهد و در نتیجه صورتحساب مالیاتی کمتری را به همراه داشته باشد.

6. حسابرسی

حسابرسی نوعی از حسابداری است که تجزیه و تحلیل مستقلی از فعالیت مالی یک کسب و کار ارائه می دهد. حسابرسی با ردیابی و گزارش عینی تمام فعالیت‌ها، تضمین می‌کند که شرکت از مقررات مربوطه و بهترین شیوه‌ها تبعیت می‌کند.

حسابرسان هرگز مستقیماً در سازمانی که حسابرسی می کنند درگیر نیستند. پس از بررسی سوابق مالی، آنها یک گزارش حسابرسی عمیق با جزئیات یافته های خود ایجاد می کنند.

حسابرسی می تواند خارجی یا داخلی باشد. هدف حسابرسان داخلی تعیین میزان موثر بودن فرآیندهای حسابداری جاری یک کسب و کار است. این می تواند به یک شرکت کمک کند تا برنامه ریزی مالی را با شناسایی منابع تلف شده بالقوه بهبود بخشد، خطر تقلب را کاهش دهد و از سوء مدیریت جلوگیری کند. حسابرسی خارجی شامل بررسی صورت‌های مالی رسمی شرکت و اطمینان از سلامت آنها است.

حسابرسی همچنین برای اطمینان از مطابقت سوابق حسابداری شرکت با قوانین مالیاتی ممیزی انجام می دهد. به عنوان مثال، حسابرسی داخلی تحقیقی که توسط یک شرکت آغاز شده است، می‌تواند سوءمدیریت مدیران اجرایی را آشکار کند و به کسب‌وکار اجازه دهد تا وضعیت را اصلاح کند و از مجازات‌های کیفری اجتناب کند.

7. حسابداری دولتی

حسابداری دولتی بر عملیات مالی واحدهای دولتی تمرکز دارد. هدف اصلی تضمین شفافیت و پاسخگویی در رسیدگی به بودجه عمومی است.

حسابداران دولتی درآمدها و هزینه ها را به دقت پیگیری می کنند. آنها به شدت به بودجه پایبند هستند و سوابق دقیقی را تولید می کنند که به طور دقیق سلامت مالی نهادهای عمومی را منعکس می کند.

در حسابداری دولتی اسناد مالی برای ارایه به دولت مورد بررسی قرار می گیرند. و اگر تخلفی صورت گرفته باشد یا بدهکاری مالیاتی رخ داده باشد، به دستگاه های اجرایی زیر مجموعه دولت گزارش داده می شود.

حسابداری دولتی تحت مجموعه ای از استانداردهای تعیین شده توسط استانداردهای حسابداری دولتی عمل می کند. این استانداردها نیازها و مسئولیت‌های منحصربه‌فرد نهادهای دولتی را با تأکید شدید بر پاسخگویی عمومی مورد توجه قرار می‌دهند.

حسابداران دولتی به نهادهای دولتی مختلف خدمت می کنند. کار آنها در حصول اطمینان از عملکرد این نهادها در چارچوب بودجه، مدیریت مسئولانه وجوه عمومی و پیروی از کلیه مقررات مالی مربوط بسیار مهم است. آنها با ترویج شفافیت مالی و پاسخگویی، نقشی حیاتی در حفظ اعتماد به نهادهای عمومی دارند.

8. حسابداری عمومی

هدف حسابداری عمومی ثبت و تبدیل به ارقام کلیه عملیاتی است که یک واحد تجاری، معمولاً یک شرکت، در طول یک سال مالی انجام داده است – سرمایه گذاری، تامین مالی، فروش، خرید مواد اولیه، پرداخت دستمزد، اجاره، و غیره. برای دستیابی به این هدف، بر استانداردها و اصول حسابداری متکی است.

حسابداری عمومی

حسابداری عمومی برای تهیه صورت های مالی (صورت درآمد، ترازنامه، صورت جریان نقدی و ضمائم) استفاده می شود که در اختیار سهامداران شرکت (سهامداران، وام دهندگان، کارکنان، مقامات مالیاتی) و عموم مردم برای شرکت های پذیرفته شده در بورس قرار می گیرد. این اظهارات برای اندازه گیری عملکرد شرکت و به عنوان مبنایی برای تجزیه و تحلیل مالی استفاده می شود.

حسابداری حقوقی

حسابداری حقوقی به معنی هزینه محاسبه شده جهت حقوق کارکنان یک شرکت یا مجموعه هست که برای تولید محصول یا ارایه خدمتی به صورت ماهیانه محاسبه و پرداخت میشود. این حقوق شامل: حقوق پایه، مزایا (حق اولاد، مسکن، پاداش، عیدی و …) و کسورات (بیمه بازنشستگی) می باشد.

حسابداری حقوقی

حسابدار حقوقی وظیفه ثبت اطلاعات کارکنان، نگهداری و کنترل اطلاعات و اسناد، محاسبه حقوق و دستمزد، محاسبه کسورات (بیمه بازنشستگی)، ثبت اسناد حقوقی و ارایه گزارش و پاسخگویی آن ها را به عهده دارد.

نتیجه گیری:

انواع مختلف حسابداری می تواند از جهات مختلف به کسب و کار شما کمک کند، از اطمینان از آماده سازی مالیاتی دقیق گرفته تا اطلاع رسانی درباره تصمیمات مالی هوشمندانه. در یک مقطع زمانی، احتمالاً به حداقل یک متخصص حسابداری برای کمک به موفقیت شرکت خود نیاز خواهید داشت.

بسیاری از حسابداران در یک زمینه از انواع حسابداری تخصص دارند. با تمرکز دانش خود بر روی تکنیک‌ها و فناوری‌های مورد استفاده در آن حوزه، آنها می‌توانند تجزیه و تحلیل و گزارش دقیق‌تر و کارآمدتری را برای رسیدن به هدف اصلی آن حوزه ارائه دهند. به عنوان یک صاحب کسب و کار، استخدام یک حسابدار متخصص اغلب به استخدام یک حسابدار عمومی ارجحیت دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

WordPress Lightbox